نماینده بازرسی و رسیدگی به شکایات بهداشت و درمان صنعت نفت شمالغرب کشور روش های ارتقای سلامت نظام اداری را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت شمالغرب کشور ، خبرنگار این بهداشت و درمان با اکبر قهرمانی نماینده بازرسی و رسیدگی به شکایات مصاحبه کرد که ماحصل آن را در زیر می خوانید.
آقای قهرمانی لطفا در خصوص بازرسی و رسیدگی به شکایات در بهداشت و درمان صنعت نفت شمالغرب کشور بیشتر توضیح دهید ؟
اینجانب در سال 1394 طی حکم رئیس بازرسی و رسیدگی به شکایات سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت دکتر طالع بعنوان نماینده بازرسی در غرب و شمالغرب شروع بکار کردم.
هدف از تعیین نمایندگان بازرسی در مناطق ، نظارت بر اجرای دقیق قوانین و پیشگیری از احتمال اقدام به فساد اداری می باشد.
قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد ، قانون مصوب مجلس در سال 1387 بوده و از سال 1390 تمام دستگاههای دولتی موظف به رعایت آن می باشند.
قانون گرائی ، آموزش ، شایسته سالاری ، پاسخگوئی ، انضباط اداری و مالی ، شفاف سازی ، کنترل و نظارت داخلی ، توسعه سامانه های الکترونیکی ، ایجاد الگوی مصرف و بهره وری ،9 شاخصی هستند که برای ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد باید توسط کلیه مسئولین واحد ها ، برنامه ریزی و مستندات ارائه شود.
در یک نظام اداری سالم ، مهم ترین اصل پایبندی به قانون به عنوان یک منشور اخلاقی است ، چراکه رعایت قانون در هر جایگاهی ، سلامت اداری را پدید آورده و حفظ می نماید.
لزوم اهمیت پیاده سازی قوانین سلامت نظام اداری : زمینه ساز رضایتمندی بوده و از بروز احساس تبعیض جلوگیری می کند.
از اهم وظائف واحد بازرسی می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- به روز رسانی و آشنائی همکاران با قوانین و دستورالعمل ها و مقررات
- یکسان سازی خدمات و رفع انتظارات بی جا
- برگزاری کلاس های آموزشی و کارگروه ها
- نظارت بر اجرای قوانین و مقررات
- بررسی و حل و فصل مسائل و مشکلات مشاهده شده و ارائه راهکار و پیشنهادات تکمیلی و اصلاحی با هماهنگی روسا
- بازرسی های موردی ، دوره ای و مستمر
- جمع آوری اطلاعات و مطالعه پرونده های مالی / داروئی / کالا با هماهنگی روسای واحدها
- بازدید و بازرسی از بیمارستان ها و کلینیک های طرف قرارداد به جهت اجرای صحیح قوانین سازمان
- بررسی و بازدید عملکرد پیمانکاران با هماهنگی حسابرسی داخلی
رئیس بازرسی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت بر اجرای قانون بدون ملاحظه افراد و جایگاه آنها تاکید کرده و گفت : قاطعیت درا جرای قانون و مقررات ضامن ارتقاء سلامت اداری است و اطمینان داریم که هر کجا قانون نادیده گرفته شد ، تعدی به بیت المال صورت گرفته است.
تعارف و رودربایستی را یکی از مشکلات اصلی در سیستم اداری خوانده و اظهار داشت : هر فرد در هر جایگاهی باشد چه کارمند و چه مسئول ، باید در مقابل درخواست ها و توقعات غیر قانونی ایستادگی کند و با قاطعیت « نه » بگوید.
یکی دیگر از مشکلات ادارات را سهل انگاری در حفظ رمزها دانسته و افزود : رمز رایانه ، رمز عابر بانک ، رمز حقوقی و دیگر رمز ها بایستی محرمانه نگه داشته شود و نباید چنین تصور شود که ندادن رمز یعنی بی اعتمادی به طرف مقابل ، بلکه باید بدانیم که محرمانه نگهداشتن رمز یعنی حفظ اسرار شخصی و اداری و مصون نگه داشتن دوستان و همکاران از خطا.
پیشگیری از جرم را مقدم بر برخورد با جرم ذکر کرده و گفت : در هنگام پیشگیری ، با جرم مقابله می کنیم ولی در وقوع جرم با آن مبارزه می کنیم و بر این اساس مقابله با جرم برای ما بر مبارزه با آن ارجحیت دارد.
بهداشت و درمان در بین تمام قسمت های مختلف صنعت نفت ، یکی از سازمان هایی است که بیشترین ارتباط را با ارباب رجوع دارد و از این لحاظ کارکنان و خانواده های صنعت نفت دیدبانان خوبی برای ما هستند و معمولا قصورات و سهل انگاری ها را به شکل پیشنهاد ، انتقاد ، گلیه و شکایت ابراز می دارند و در حقیقت با این روش ها ، ما را در اصلاح امور کمک و راهنمایی می نمایند.
آقای قهرمانی با تشکر از توضیحات شما ، از وقتی که در اختیار ما قرار دادید کمال تشکر را داریم.